loader image
Produse Proaspete

DE CE

COSUL VERDE

DE-BUZAU.RO?

Pentru că trebuie să fim sănătoşi, iar pentru asta trebuie să ne hrănim sănătos! Dar hrana sănătoasă este hrana ce se produce natural în gospodăriile țărănești și microfermele buzoiene!

A trebuit să vină această criză sanitară majoră care a declanșat deja și o criză economică pentru a ne da seama că trebuie schimbat radical actualul mod de aprovizionare din import a populației cu produse alimentare de multe ori de slabă calitate!

Primăria Municipiului Buzău, prin lansarea platformei “Coșul verde de – Buzău”, face primul pas în realizarea celui mai scurt drum de aprovizionare cu produse proaspete și sănătoase a consumatorilor buzoieni de la producătorii buzoieni – din gospodăriile țărănești și microferme pe modelul Casei Române de Comerţ Agroalimentar “Unirea”, care trebuia să funcţioneze la nivel naţional, gestionat de Guvernul României.

Această inițiativă de vânzare a produselor proaspete, în regim online, care va funcționa conform schiței de mai jos se dorește a fi un prim modul de parteneriat între Primăria Municipiului Buzău, producătorii buzoieni și consumatorii finali.

Pentru început au fost aleși doi parteneri deja cu rezultate notabile pe piața buzoiană:
Cooperativa Agricolă “Unirea Gospodarilor” din Mihăilești, singura din județul Buzău care se bazează pe asocierea a 21 de gospodării țărănești, având ca inițiator pe domnul Dan Ivașcu creatorul “Fermelor Ivașcu” și Grupul “COMFORTUNA 93” care deține o mulțime de facilități de stocare și vânzare alimente en-detail, inclusiv de vânzare la domiciliu.

#StaiAcasă și
comandă online

de-Buzau.ro

Pasul doi va însemna realizarea fizică de magazine alimentare care să vândă exclusiv produse realizate în gospodăriile țărănești și microfermele buzoiene.

Iar pasul trei va însemna realizarea unui mare centru en-gross, cu toate facilitățile de depozitare, ambalare și procesare care să vândă exclusiv produsele producătorilor buzoieni. Cu această ocazie invit cât mai mulți producători buzoieni pentru a ni se alătura, ori fiind parteneri ai Cooperativei Agricole “Unirea Gospodarilor”, ori asociindu-se după modelul lor pentru a-și vinde produsele direct către consumatorii buzoieni.

Primăria Municipiului Buzău dorește să fie un partener onest și disponibil pentru toți cei interesați pentru a dezvolta o economie de tip circular pe această zonă vitală, cea a alimentației sănătoase și sigure.

Notă: Acest sistem va începe să funcționeze de mâine 14 aprilie, prin trimiterea a 1500 de pachete cu alimente de bază proaspete, într-un gest de solidaritate cu familiile neajutorate cu mulți copii și pensionarii singuri cu venituri minime.

De la buzoieni,
pentru buzoieni
PRIMĂRIA MUNICIPIULUI BUZĂU

Ⓒ de-buzau.ro – 2020. Toate drepturile rezervate.
Proiectat cu creativitate de Acid Studios.

Ⓒ de-buzau.ro – 2020.
Toate drepturile rezervate.
Proiectat cu creativitate de Acid Studios.